Puslapiai

2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Ledai sausainyje

Kažkada, kai buvome Norvegijoje dažnai pirkome ledus sausainyje, mums jie tokie skanūs buvo, tas sausainis taip derėjo prie ledų, mmmm... :D kad radusi šį receptuką privalėjau išbandyti :)
Oi negaliu net ramiai rašyti šio recepto :D, norisi eiti link šaldytuvo ir pagriebti dar vieną ledą. Žinokit nesitikėjau labai gero rezultato, nes tokius ledus dariau pirmą kart, o pasiskaičius kitų receptus, visi jie man atrodė šiek tiek sudėtingesni, o čia, per paprasta! na bet ką gi, smalsumas nugalėjo, sakau sau, kas bus tas, nenusiminsiu jei nesigaus, žinoma produktų gaila būtų buvę, bet taip norėjosi išbandyti, kad ryžausi :) ir patikėkit manim gavosi super! Skanumas mažai kuo atsilieka nuo ragautų pirktinių. Todėl skubu dalintis ir su jumis ;) !!!


Mums reikia:
400 ml plakamosios grietinėlės (35%)
260 g saldinto sutirštinto pieno
1 šokoladinio batonėlio (aš naudojau Snickers)
~300 g stačiakampių ar kvadratinių mėgstamų sausainių (aš pirkau kokius tuo metu radau, tai bandžiau su ''Zakuska'' ir trečdalį dėjau kakavinių sausainių ''Izgrev'')


Šokoladą smulkiai supjaustyti (pastebėjimas: riešutai ir karamelė esantys šokolade šaldymo kameroje labai sukietėja, todėl valgant vietomis randasi kietoki gabaliukai, todėl Snickers'ą galima keisti kitu minkštesniu mėgstamu šokoladu). Grietinėlę išplakti iki standumo, į ją supilti sutirštintą pieną, suberti šokolado gabaliukus ir gerai išmaišyti.
Stačiakampę kepimo formą iškloti aliuminio folija (pas mane formos dydis 30x22), dėti vieną šalia kito sausainius, kraštuose, jei reikia, sausainį perpjauti, kad jais gražiai užsiklotų visas formos plotas. Tada ant išdėliotų sausainių pilti visą grietinėlės/ sutirštinto pieno/ šokolado gabaliukų masę, o ant viršaus vėl tolygiai išdėstyti sausainius. Atsargiai viską užkloti folija ir dėti į šaldymo kamerą. Laikyti per naktį.

&&&&&&
&&&&&&
&&&&&&
Šaltinis Mrs Multitasker
SKANAUS!!! :)

42 komentarai:

  1. Nai nai kaip skanu ♥
    Bet koks idomus sutapimas :) Atejo mano prenumeruotas zurnalas ir kaip sykis jame aprasyti tokie ledai. Paskaiciau, labai nustebau del grietineles ir uzvertus padejau lentynon. Nu bet kai tu cia tiek geru atsiliepimu parasei... jauciu trauksiu lauk ir meginsiu kada :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aneee, geeeeras, matai kaip užbėgau žurnaliukui už 'akių'
    O tikrai skanuuuuu :D
    Kažkodėl vis išsišiepiu kai skaitau Tavo komentarus :D Patinka man jie!
    Bandyk bandyk, būtinai! Mano brangiausias buvo sužavėtas :D o ir man labai patiko. Tūno šaldiklyje dar nedidelis gabalytis, įdomu kam atiteks :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo tai super! O sausainiai nesuminkštėja? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėkui Karolina :)
    Bent šie nesuminkštėjo, liko trapūs.

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kazi turbut isvis pasaka, jei dar pats savo skonio kokius sausainius issikepi ir pertepi juos ledais... mmm

    AtsakytiPanaikinti
  6. idėja tai labai įdomi tikrai. Jauciu, kad be galo geras reikalas cia :) o saisainiai man atrodo nebūna minkšti nes gi jie sušala kameroje

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mmmm... Labai mėgstu ledus sausainyje, ir receptas atrodo toks paprastas. Reiks bandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiške turbūt, kad skanu būtų, nelygu kokie tie sausainiai:) bet jei bandysit tokį derinuką pasidalinkit įspūdžiais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Odeta, Viktorija, žinokit patariu pabandyti, neblogas reikaliukas čia :D receptukas išties toks paprastas, ledai gaunasi nepersaldūs, be to galima varijacijų prisigalvot oi, aš jau rezgu mintį ką tobulinsiu sekančiam karteliui :) bandysiu dėti kokoso drožlių..

    AtsakytiPanaikinti
  10. o tai ledai i ledus panasus pasidaro ar ne? ar nereikia maisyti ten kaip buna kas valnda puse dienos?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nieko nereikia daryti daugiau nei parašyta, nei maišyt kas pora valandų nei dar ką, tiesiog iš vakaro pagamini, uždengi folija ir dedi į šaldymo kamerą nakčiai. Iš ryto jau mėgaujiesi ledais.
    Va parašau ką valgydamas pasakė vyras: jei nežinotum, kad daryti namie, manyčiau, kad pirktiniai! Tai turbūt viską ir paaiškina ar ledai panašūs į ledus :DDD
    Pabandykit, manau tikrai maloniai nustebsit ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Man prasidėjo ledų manija :D čia bus sekantis išbandymas :) šiandien dariau šokoladinius pagal AJ recepta :) ir jie jau laukia rytojaus kol bus suniamnioti :) o po to reiks bandyt šituos gražumynus :) tik galvoju, kad vietoj sausainių reiktų dėti namie keptus vaflius :))))
    Reda, labai gražios nuotraukytės :) taip ir vilioja į virtuvę.... :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Išbandžiau jūsų receptuką aptikusi www.skoniublogas.lt:)
    Laaabai skanūs ledai, vaikai 2 dienas valgė, vyras valgė-sakė kaip "tikri".:) Naudojau tuos pačius sausainius "Zakuska". Tikrai skoniu nesiskiria nuo Plombyro ledų, tik gaunasi be E:))Ačiū už skanią idėją!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Rūta ačiū Tau labai:) pagaliau susitvarkiau nesklandumus ir galiu visiems atrašyti:) Labai smagu, kad bandysi:)
    tikiuos, kad patiks ir Tau šis mano skanumynas:) su vafliais liuks bus taip pat skanu kaip ir su sausainiais :)
    Linkėjimai ;) :*

    AtsakytiPanaikinti
  15. Inga, kaip džiaugiuosi!!! :)Laaaaabai malonu:) smagu, kad vaikučiams taip patiko, super ir ačiū už nuoširdų komentarą:)

    AtsakytiPanaikinti
  16. O, sandwich ice cream. Tikiu, kad skanūs. kai taip karšta, nieko daugiau ir nesinori :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tai jau taip :) tikrai tik ledus ir valgyti :)
    Dėkui Egle:)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Nagi isbandziau si recepta radus skoniu bloge. Bepildama mase i inda pagalvojau kad cia bus pats didziausias nesusipratimas mano trumpoje kulinarineje "karjeroje". Siandien paragavau nugi skanu! Net vyras pasake kad visai skanu! Tikrai dazniau gaminsiu, kita karta dar geriau gausis. Aciu uz ideja!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Jūrate, žinok ir man buvo tas pats, kai padariau tą masę, pagalvojau šnipštas čia..į masę įpylus kondensuotą pieną gaunasi jau nebe stangri, tai buvau išsigandusi, bet ką gi, taip pat kitą dieną paragavus nustebau! :DDD
    Dėkui už atsiliepimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. na ir as vakar visgi surizikavau, sakiau sau begamindama :"na nepatikesiu, kol neparagausiu pati...kokia as cia nesamone darau...na suvalgysiu ir siaip tiesiog saldzia mase jei...na jei teks mest lauk tai teks"
    ir ka jus sau manot - tai gi skanumas skanumas! labai isvaizdus gavosi, simpatiski ledu kvadratukai! super, gal kiek brangokai gaunasi palyginus su pirktiniais, bet vistiek zavingi ir gardus. As dejau pistacijas ir kapota juodaji sokolada su lazdyno riesutais, o palink - Slegos sokoladinius sausainius.
    Aciu! - patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Na va, džiaugiuos!!! :DDD
    Žiūriu labai žmonės skeptišaki žiūri į šį receptuką :), na bet gerai, kad pasirįžta vis dėlto, ir atsiliepimą palieka, dėkui už jį :), tai paskata kitiems bandyti, nes nėra nieko paprasčiau, o ledai skanūs parduotuvėje ir taip nepigūs, o dar su visokiom neaiškiom priemaišom ..ir gaunas jų nemažas gabalas :D
    Smagu ;), kad eksperimentuojate :)))

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sitas receptukas, bus sios vasaros topas pas mus :D seimynai jau nebeisiulau pirktiniu ledu ;) vos speju gaminti, labai labai skanu. Aciu uz saunu recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Oi kaip pradžiuginot VITA :), labai džiaugiuosi!!!
    Pabandykit paįvairinti, kad neįsibostų, pvz. ledų tortas irgi labai skanus, arba tuos pačius ledus sausainyje paįvairinkit priedais, kokosu, įvairiais riešutais, įdomu kaip su šviežiomis uogomis..:) ar dar kuo sugalvojate :)
    Sėkmės! :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki.Norejau paklausti autores, vakar bandziau daryti siuos ledus, bet isplakus grietinele ir i ja pradejus letai pilti sutirstinta piena, is karto sutrauke :-( Ir grietinele ir sutirst.p. buvo kambario temperaturos. Atrodo ir neperplakiau grietineles, buvo standi, 35%... Gal zinot kodel taip atsitiko? Dabar jau bijau bandyti, kad vel nesugadinciau produktu... Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Oi kaip gaila ANONIMIŠKE, kad nesigavo :( priežastys manau gali būti įvairios, pirmiausia tai nė nemaniau, kad taip gali atsitikti, tokio atvejo neturėjau...šiaip visad plakamoji grietinėlė prieš plakant turėtų būti atšaldyta šaldytuve, o jūsų buvo kambario temp., taip pat galėjo būti pasenusi grietinėlė, nors jei taip tai keista, kad ji išsiplakė, na, o sutirštintas pienas gero galiojimo?
    Na ką spėliot galima, bet tikrai labai keista, kad taip nutiko, tikiuos sekančius kartus pasiseks, laikysiu kumščius ir SĖKMĖS :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. gaminau ( net kelis kartus) ir viskas kuo puikiausiai pavyko !!! dėkui ;)

    čia toks paprastas receptukas, kad tiesiog negali nepavykti ;)

    na jei grietinėlė tokia šilta buvo, tai tikrai nieko keista kad sutraukė. Juk ledams gaminti produktai turi būti šalti ( juos reikia šaltai laikyti iki pat paskutinės minutės. Pvz. pačią masę aš suplaku, sumaišau ir pastatau šaltai ( į šaldytuvą) kol ruošiu įdarą ar sausainius ;)

    Dėl šviežių uogų - manau, jos sušąltų į ledo gabalą, tad spėju, nelabai tinka...

    Irma (IRRI style)

    AtsakytiPanaikinti
  27. IRMA - nu kaip faina, kad darei!!! pritariu, kad super paprasta pasigaminti, turbūt nėra paprastesnio ledų recepto :)
    O jau dėl šviežių uogų tai tikrai, kad nusišnekėjau :DD, nesuprantu kas tuo metu galvoj buvo :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  28. Labai laukiu rytojaus, nes.. ledai jau šaldymo kameroje :)Masė ir neužšalusi skani :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. LAURA, ooooo!!! :) tikiuos skaniai užkandžiaujat, šiandien puiki diena ledams ;)

      Panaikinti
    2. Skanumėlis neišpasakytas !!!! Nu tokie riebūs riebūs, net gomurį padengia :))) Dariau su savo gamybos sausainiukais. Kartosim dar ne kartą ir ne du :))
      Ačiū už receptuką ;)

      Panaikinti
    3. Kaip faina LAURA!!! Šie ledai ir mūsų favoritiniai, nes taip paprasta, o rezultatas nuostabus, tiesa? :)

      P.s. o dar su savos gamybos sausainukai - kažkas tobulo! Šaunuolė!!!

      Panaikinti
  29. Cha, as prie tu skeptiku prisidedu (ypac, nuotraukos atbaide), bet kadangi su kiausiniais zaliais nerizikuoju daugiau gaminti, tai kas beliko - nu pritrenke snd skonis!!!! - negaliu patiketi, kad TIK grietinele ir kondensuotas pienas. Nesitiki niekaip - kaip geriausi plombyriniai!!! Super. Dareme su vaikais is mazu selgos - beje kadangi buvau is anksto nusiteikusi, kad bus nesamone, tai gaminau is puses normos (tik, kad vaikai galetu ka nors makaluoti :D), o realiai reiktu is trigubos :D Dekui uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  30. Sveiki, radau idomios informacijos apie desertus, kam idomu paskiatykite cia http://zinom.lt/ledu-sausainiukai/

    AtsakytiPanaikinti
  31. Superinė idėja. Labai skanūs yra ledai sausainyje. Bet receptas tikrai atrodo neįtikėtinai paprastas. Jeigu ne tokie įkvepiantys komentarai - niekad nesusidomėčiau šiuo receptu vien dėl to, kad atrodo per paprasta tokiam geram skoniui! Bus išbandyta kaip galima greičiau:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, tikiuos nenusivylėt ;) ir tikrai jie verti pačių geriausių atsiliepimų :)

      Panaikinti
    2. tai jau tikrai - nerealiai paprasta ir taip skanu... aciu, kad pasidalinot.

      Panaikinti
    3. Jūratėle, džiaugiuos džiaugiuos džiaugiuos :)

      Panaikinti
  32. Dariau !
    Puikiai pavyko ir buvo labai skanu. :)Tik supratau, kad ištraukus iš šaldiklio tuoj pat reikia ir suvalgyti, nes skanumynas greitai tirpsta :)
    Bet šiaip likau labai patenkinta :)

    AtsakytiPanaikinti